Σκοτάδι

Ανεξήγητη έκλαμψη της μαύρης τρύπας στο κέντρο του Γαλαξία | Διαστημικά νέα (#4)

Astronio
Εγγραφή
προβολές 163 450
99% 8 571 82

Παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη υπέρυθρη έκλαμψη που έχει ανιχνευθεί ποτέ στην περιοχή της μαύρης τρύπας στο κέντρο του Γαλαξία μας. Σε αυτό το επεισόδιο ταξιδεύουμε στη γειτονιά της μαύρης τρύπας για να γνωρίσουμε τις πιθανές αιτίες της έκλαμψης.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας στα σχόλια!
►Astronio στα social media:
Instagram: instagram.com/_astronio_
Facebook: facebook.com/AstronioELvids
Twitter: twitter.com/_Astronio_
Δείτε επίσης:
1. Η μελέτη του Tuan Do και των συναδέλφων του σχετικά με την έκλαμψη:
arxiv.org/abs/1908.01777
2. Άρθρο του Universe Today για το γεγονός: www.universetoday.com/143150/milky-ways-black-hole-just-flared-growing-75-times-as-bright-for-a-few-hours/
3. Η μελέτη για τη βαρυτική μετατόπιση προς το ερυθρό του αστέρα S2:
arxiv.org/abs/1807.09409
4. Άρθρο του Nature για τον αστέρα S2:
www.nature.com/articles/d41586-018-05825-3
5. Άρθρο για την προσέγγιση του νέφους G2 στη μαύρη τρύπα:
aasnova.org/2017/07/24/the-story-of-a-boring-encounter-with-a-black-hole/
6. Ο Τοξότης Α* συνεχίζει να εμφανίζει αυξημένη δραστηριότητα:
www.astronomerstelegram.org/?read=13007
www.astronomerstelegram.org/?read=13039
7. Animation της έκλαμψης όπως καταγράφηκε από το αστεροσκοπείο Keck:
elvids.com/show-UCYhH65nE2M8rGwMWvAlVu2Acommunity?lb=UgyZeFCfv8tfpcI4Red4AaABCQ
8. Κάποιοι στα σχόλια έχουν παρερμηνεύσει την ταχύτητα του αστέρα S2 νομίζοντας ότι ξεπέρασε την ταχύτητά του φωτός. Το 2,5% της ταχύτητας του φωτός είναι πολύ μικρότερο από την ταχύτητα του φωτός μιας και λείπει το υπόλοιπο 97,5%!
Με απλά λόγια, εάν η ταχύτητα του φωτός ήταν 100 km/h, τότε ο αστέρας θα πήγαινε λίγο ταχύτερα από τα 2,5 km/h.
-------
Παρουσίαση-Επιμέλεια: Παύλος Καστανάς
Software: Space Engine, Universe Sandbox 2
Πηγές εικόνων: NASA, ESA, ESO, Pixabay (Creative Commons 3.0 License)
Μουσική:
-The Whole Other - Incoming Transition under a Creative Commons 3.0 License
(creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/)
-Chris Zabriskie - Cylinder Three under a Creative Commons 3.0 License
(creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/)

Επιστήμη και τεχνολογία

Δημοσιεύτηκε στις

 

7 Σεπ 2019

Κοινοποίηση:

Κοινοποίηση:

Κατεβάστε:

Φόρτωση.....

Προσθήκη σε...:

τη λίστα αναπαραγωγής μου
Παρακολούθηση αργότερα
Σχόλια 602
Thanos AMV
Thanos AMV Πριν 6 ημέρες
Εχω ενα ερώτημα εφοσον καθε γαλαξίας περιέχει απο μια μαύρη τρύπα κι οταν η Ανδρομέδα ενωθεί με τον δικο μας γαλαξία τι θα απογινει τοτε?
Tasos Tsitsiridakis
Tasos Tsitsiridakis Πριν 27 ημέρες
Υπάρχει περίπτωση να είναι ακτινοβολία Hawkings;
Orestis
Orestis Πριν μήνα
Θέλω να το γράψω σε κάθε βίντεο που έχετε κάνει. Εξαιρετική δουλειά, βατή παρουσίαση για εμάς τους ''άσχετους'' και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις τόσες πληροφορίες.
Astronio
Astronio Πριν μήνα
Να σαι καλά!
Stelios Prokopakis
Stelios Prokopakis Πριν μήνα
πως μπορεί ο S2 να αποικήσει ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός και τι σημαίνει αυτό σε σχέση με την θεωρεία της σχετικότητας ?
George Kaddas
George Kaddas Πριν μήνα
Όντες μέσα στον σας, μπορείτε να δείτε ότι η μαύρη τρύπα βρίσκεται στο κέντρο του!!! Είστε απερίγραπτοι!!!!!!!!!!
Stelios Chronopoulos
Stelios Chronopoulos Πριν μήνα
Νομίζω ότι μια λίγο πιο αναλυτική αναφορά στην τελευταία εκδοχή, την σχετική με τα ενδεχόμενα προβλήματα των στατιστικών μας μοντέλων θα ήταν χρήσιμη.
Mr. Gang Banger
Mr. Gang Banger Πριν μήνα
Μολις συνειδητοποιησα κατι αλλόκοτο.. Μια ακτινα φωτος δεν μπορεις *ποτε* να τη δεις να ερχεται, οταν ειναι δηλαδη 'στο δρομο', σε αντιθεση με ενα κυμα οταν καθεσαι στην παραλια πχ και το βλεπεις να ρχεται κατα πανω σου, γιατι απλα αν τη δεις σημαινει οτι εχει φτασει ηδη στο ματι σου. Τρελο.
maria ste
maria ste Πριν μήνα
υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ακτινοβολία hawking?
Fanis Attard
Fanis Attard Πριν 2 μήνες
Τρομερό !!! Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου ! Τι εννοείς όμως λέγοντας ότι, δεν είναι επικίνδυνη η δραστηριότητα της μαύρης τρύπας ; Το διαβεβαιώνει η επιστήμη ή ... να παρακαλάμε να είμαστε καλότυχοι ; Με όλο το σεβασμό στο έργο σου που είναι σημαντικό και αξιόλογο , θέλω να παρακαλέσω (όχι εσένα) αλλά, την επιστήμη να είναι πιο προσεκτική στις δηλώσεις της ! Είναι όχι απλά πολλά αλλά, μάλλον αμέτρητα εκείνα που δεν γνωρίζουμε , ανακαλύπτουμε ένα και ξεπετάγονται άλλα 10 άγνωστα (απ' ότι παρακολουθώ γενικώς)...και ως εκ τούτου λίγη επιστημονική σεμνότητα δεν βλάπτει ! Οπωσδήποτε δεν είναι ΑΘήνα - Θεσσαλονίκη η απόσταση Γης - Γαλαξιακού Πυρήνα αλλά, όλα τα ουράνια σώματα του Γαλαξία έχουν στήσει ένα γαϊτανάκι με κέντρο αυτό το μαύρο ακίνδυνο (;) θηριάκι, το οποίο παρακολουθούμε βέβαια ... ε .. με μιά μικρή διαφορά φάσεως δεκάδων χιλιάδων ετών ! Τι άλλο μπορεί να σημαίνει μια "ανεξήγητη" έκλαμψη εκεί μέσα ; Τι γίνεται με τυχόν σοβαρές μεταβολές στο βαρυτικό πεδίο του Γαλαξιακού πυρήνα ; Ποιες θα ήταν οι συνέπειες αν κάποια μεταβολή ήταν "ανεξήγητα" μεγάλη ; Κι αν νιώσουμε ανασφάλεια...θα στείλουμε τον ηλεκτρολόγο να αλλάξει τις ασφάλειες εκεί μέσα ; Νιώθω πως είμαστε τόσο μα τόσο δα μικροί φίλε Astronio..και πολύ τυχεροί που ζούμε..
Fanis Attard
Fanis Attard Πριν 2 μήνες
@Astronio Ουδόλως επέκρινα εσένα διότι, εσύ μια μια χαρά προσεκτικός και σεμνότατος μου φαίνεσαι σε όλες σου τις δημοσιεύσεις! Δικαίως ενοχλήθηκες όμως..! Δεν το διατύπωσα όπως θα έπρεπε. Ήμουν ξεκάθαρος βέβαια εξ' αρχής ότι δεν αφορά σε σένα η δηκτική μου παρατήρηση ! Για την επιστήμη μίλησα γενικότερα, αγαπητέ μου φίλε , η οποία έχει κι άλλους εκπροσώπους εκεί έξω που δεν καταδέχονται να παραδεχθούν ότι, βγαίνοντας έξω από το καβούκι μας ανακαλύψαμε ένα πάρα πολύ μεγαλύτερο .. με ότι αυτό συνεπάγεται ! Καλή συνέχεια εύχομαι !!
Astronio
Astronio Πριν 2 μήνες
Αγαπητέ Φάνη, Το διαβεβαιώνει η επιστήμη. Θα δώσω περισσότερες πληροφορίες σε άλλο βίντεο. Αλλά το να με επικρίνεις για έλλειψη σεμνότητας και μάλιστα να με συμβουλεύεις να είμαι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις μου (ενώ δεν γνωρίζεις το αντικείμενο) πάει πολύ και ακυρώνει τα αρχικά καλά σου λόγια.
Fanis Attard
Fanis Attard Πριν 2 μήνες
Ότι έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια του πολιτισμού μας έχει δικαιώσει τον Αινστάιν σχετικά με τη φύση της βαρύτητας. Δεν είναι ελκτική δύναμη λοιπόν , είναι απλά η συνέπεια καμπυλώσεων του χωροχρόνου. Μεγάλες μάζες προκαλούν ανάλογα μεγάλες καμπυλώσεις οπότε, ένα σώμα που πλησιάζει τη μεγάλη μάζα αναγκάζεται να κινείται πάνω σε συγκεκριμένες γεωδαιτικές του χωροχρόνου με ότι αυτό συνεπάγεται ... ! (Δεν είμαι Φυσικός - απλά μου αρέσει όλο αυτό). Για τις μαύρες τρύπες έχει περάσει από το μυαλό μου ότι, το φως που δεν βλέπουμε εμείς έξω από αυτές θα μπορούσε μάλλον να το δει ένας παρατηρητής μέσα σε αυτές !! Ίσως οι γεωδαιτικές που αντιστοιχούν σε μια καμπύλωση τόσο ιδιαίτερη, να διαγράφονται κατά τέτοιον τρόπο ώστε, να οδηγούν το φως προς τα πίσω δηλαδή , προς το εσωτερικό της μαύρης τρύπας. Φανταστείτε μια κυρτή τσουλήθρα που αρχίζει και τελειώνει στο έδαφος. Ίσως το φως να περιστρέφεται λόγω της κυρτότητας των γεωδαιτικών, ειδάλλως...κάποτε θα έπρεπε να το δούμε να βγαίνει από εκεί μέσα , μιας και δεν υπάρχει κάποια πραγματική ελκτική δύναμη για να του απαγορεύσει την έξοδο... Συγχωρέστε με που πήρα το θάρρος να σχολιάσω αν και αδαής...
ΒΑΣΩ ΚΑΡ
ΒΑΣΩ ΚΑΡ Πριν 3 μήνες
Συνέχισε έχεις φοβερή μεταδοτικότητα!
Nikos Nks
Nikos Nks Πριν 3 μήνες
Ναι οκ είμαι πολύ μικρός μπροστά στο μεγαλείο της φύσης το κατάλαβα! Εδώ στην φουκαριάρα μας την Γη είναι δυνατόν να την επηρεάζει τόσο πολύ η ανθρώπινη παρουσία;
john
john Πριν 3 μήνες
Πώς γίνεται να ξέρουμε το κέντρο του σύμπαντος αφού αυτό είναι άπειρο
Prod.Viktimized
Prod.Viktimized Πριν μήνα
Κέντρο του γαλαξία ειπε
Nikos Vlassis
Nikos Vlassis Πριν 3 μήνες
Θα μπωρούσαμε να ορίσουμε τον χρόνο με βάση γαλαξιακά χρόνια(όπου ένα έτος μία περιφορά του ηλιακού μας συστήματος γύρω από την μαυρη τρυπα) ΧD
GNS SANTO
GNS SANTO Πριν 3 μήνες
Γιατι η γη απο το διάστημα φενεται μπλε
Panos Kaddas
Panos Kaddas Πριν 4 μήνες
1ον. Αυτό που βλέπετε απέναντί μας (Milky way) δεν είναι γαλαξίας, είναι βραχίονας του Σύμπαντος! Η δε υπερμεγέθης μαύρη τρύπα του. είναι το κέντρο του Σύμπαντος και δεν βρίσκεται στο κέντρο του βραχίονα. Το τμήμα του βραχίονα, από την μαύρη αυτή τρύπα μέχρι την Γη, είναι περίπου το ένα δέκατο του συνολικού μήκους του. Η Γη είναι καρφωμένη με άξονα πάνω στ αυτόν τον βραχίονα. Και 2ον. Η μαύρη αυτή τρύπα μπορεί να απορροφήσει υλικά που ανήκουν στον βραχίονα και μόνο, τα εν λόγω υλικά για τα οποία απορούν οι επιστήμονες γιατί αν και βρέθηκαν δεν απορροφήθηκαν, ανήκουν σε άλλο σώμα του συστήματος. Ιδομενέας. (Μπορείτε να κατανοήσετε το τι συμβαίνει μελετώντας το άρθρο μου: Οι κινήσεις του Ήλιου γύρω από την Γη. Εκεί θα βρείτε τις απαντήσεις σε όλα τα παράδοξα της κοσμολογίας)
Θάνος Μπακ
Θάνος Μπακ Πριν 4 μήνες
Βγαλε νεα επισοδια
Pixels
Pixels Πριν 4 μήνες
Περιμένουμε νέο βιντεο ΜΗΝ μας ξεχνάς :D ! Πέρα απο τη πλάκα εχεις φοβερό τρόπο να τα εξηγείς φίλε μου και ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
PŘØ ĶĪĽĽĔŘŜ ŸŦ
PŘØ ĶĪĽĽĔŘŜ ŸŦ Πριν 4 μήνες
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ PROMOTE ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΣΟΥ
Stilian 1998
Stilian 1998 Πριν 4 μήνες
Πέρασε την ταχύτητα του φωτός wtf😱😱😱
Stilian 1998
Stilian 1998 Πριν 4 μήνες
24000 π.χ wtf😱😱😱😱
Nikos Tragkos
Nikos Tragkos Πριν 4 μήνες
Παυλε μαρεσει πολύ η αστρονομία και ασχολούμαι. Σαν χόμπι βέβαια γιατί επαγγελματικά είμαι μηχανικός αυτοκινήτων. Αλλά η αστρονομία είναι το αγαπημένο μου και ενδιαφέρομαι για ένα τηλεσκόπιο μπορείς να με κατατοπησεις; Ευχαριστώ.
Nikos Tragkos
Nikos Tragkos Πριν 4 μήνες
Φίλε σε ευχαριστούμε για τα βίντεο πολύ ωραια. Τα παρακολουθώ πολυ. Μπράβο παυλο
Konstantino Mixalas
Konstantino Mixalas Πριν 4 μήνες
4:07 πως ένα σώμα κινήθηκε δυόμισι φορές πιο γριγορα από το φως
Konstantino Mixalas
Konstantino Mixalas Πριν 4 μήνες
Ευχαριστώ
LastWh1spr
LastWh1spr Πριν 4 μήνες
2.5% = 1/40
kejdimus prime
kejdimus prime Πριν 4 μήνες
Ποτε θα ανεβασεις βιντεο????????
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ Πριν 4 μήνες
Πάρα πολύ ωραίο και χρήσιμο βίντεο Παύλο!
icinema gr
icinema gr Πριν 4 μήνες
κατι ανεξγητο συμβαίνει εδω. elvids.com/video/%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-ATI_V7HV0UI.html
osho osho
osho osho Πριν 4 μήνες
Το 24000 Π.Χ... Μάλιστα...
Andri C
Andri C Πριν 4 μήνες
Μου έχει δημιουργηθεί μια απορία εδώ και λίγο καιρό... Αφού το φως είναι αυτό που προσδίδει ουσιαστικά τα χρώματα στα αντικείμενα, το ίδιο το φως θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει κάποιο χρώμα; Αν ναι, ποιο είναι αυτό;
icinema gr
icinema gr Πριν 4 μήνες
Ρε παραμυθατζη τι εγινε θα απαντησεις στην ερώτηση που σου εκανα? Η θα αρχίσω το κράξιμο?
Dimal
Dimal Πριν 4 μήνες
@Dysmorphyc corpse Τελικά μόνο βρισιές είχε όχι ότι μου κάνει εντύπωση αλλά όπως όλοι οι επιπεδιστές μόλις άρχισαν οι σοβαρές ερωτήσεις κρυφτό μετά άμα τους λέω εγώ κότες είμαι κακός και τους βρίζω
Dysmorphyc corpse
Dysmorphyc corpse Πριν 4 μήνες
@Dimal Ειμαι πεπεισμενος πλεον ο τυπας εχει οντος διανοητικη καθυστερηση
Dysmorphyc corpse
Dysmorphyc corpse Πριν 4 μήνες
@icinema gr Ρε αυτιστικε τι ακριβως ποσταρες τωρα?Τι πιστευαν καποιοι για την γη πριν 4000 γαμημενα χρονια και το ποσταρεις σαν αποδειξη?Ρε καρναβαλε εχεις παει καν σχολειο η απο την δευτερα δημοτικου σε πεταξαν?Βγες απο την σπηλια σου ρε μογκολε και δες πως ειναι ο κοσμος πλεον, ανοιξε κανα βιβλιο ρε καραγκιοζι μπας και ξεστραβωθεις.Καθυστερημενε
Dimal
Dimal Πριν 4 μήνες
@Dysmorphyc corpse Φίλε απαντησέ του γιατί αυτός σε λίγο θα φέρει για απόδειξη καμία τοιχογραφία από καμία σπηλιά άκου 450 π.χ μάλλον οι γνώσεις του εκεί έχουν μείνει για αυτό νομίζει ότι η γη είναι επίπεδη ο τύπος πρέπει να νομίζει ότι τα μόνα μαθηματικά που ξέρουμε είναι η γεωμετρία
icinema gr
icinema gr Πριν 4 μήνες
@Dysmorphyc corpse Both Homer[19]and Hesiod[20]described a disc cosmography on the Shield of Achilles.[21][22]This poetic tradition of an Earth-encircling (gaiaokhos) sea (Oceanus) and a disc also appears in Stasinusof Cyprus,[23]Mimnermus,[24]Aeschylus,[25]and Apollonius Rhodius.[26] Homer's description of the disc cosmography on the shield of Achilles with the encircling ocean is repeated far later in Quintus Smyrnaeus' Posthomerica(4th century AD), which continues the narration of the Trojan War.[27] Philosophers Possible rendering of Anaximander's world map[28] Several pre-Socratic philosophersbelieved that the world was flat: Thales(c. 550 BC) according to several sources,[29]and Leucippus(c. 440 BC) and Democritus(c. 460-370 BC) according to Aristotle.[30][31][32] Thales thought the Earth floated in water like a log.[33]It has been argued, however, that Thales actually believed in a round Earth.[34][35]Anaximander(c. 550 BC) believed the Earth was a short cylinder with a flat, circular top that remained stable because it was the same distance from all things.[36][37]Anaximenes of Miletusbelieved that "the Earth is flat and rides on air; in the same way the Sun and the Moon and the other heavenly bodies, which are all fiery, ride the air because of their flatness."[38]Xenophanes of Colophon(c. 500 BC) thought that the Earth was flat, with its upper side touching the air, and the lower side extending without limit.[39] Belief in a flat Earth continued into the 5th century BC. Anaxagoras(c. 450 BC) agreed that the Earth was flat,[40]and his pupil Archelausbelieved that the flat Earth was depressed in the middle like a saucer, to allow for the fact that the Sun does not rise and set at the same time for everyone.[41] Historians Hecataeus of Miletusbelieved the Earth was flat and surrounded by water.[42]Herodotusin his Historiesridiculed the belief that water encircled the world,[43]yet most classicists agree he still believed the Earth was flat because of his descriptions of literal "ends" or "edges" of the Earth.[44] Γατακια
Dima tarakanof
Dima tarakanof Πριν 4 μήνες
ποιο μικρόφωνο χρησιμοποιεις ?
paraforos foreas
paraforos foreas Πριν 4 μήνες
Μια ερωτηση Astronio! Γνωριζουμε οτι οι πλανητες και τα αστερια στο διαστημα ειναι "κοινως" οσοι οι κοκκοι τις αμμου στη γη ! Παρολα αυτα, εχουν δωθει ονοματα σε ολους τους παρατηρουμενους πλανητες, και με ποια διαδικασια γινονται τα "βαφτησια"?
Greek folk Music
Greek folk Music Πριν 5 μήνες
Όαση το κανάλι αυτό μέσα στην έρημο της παρακμής της ελληνικής κοινωνίας! Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστούμε πολύ! ΥΓ. Θα θέλαμε να μας αναλύσεις όταν μπορέσεις τη θεωρία των λευκών τρυπών και γιατί αυτές δεν έχουν παρατηρηθεί.
Pantelis Remos
Pantelis Remos Πριν 5 μήνες
Κάνε αν μπορείς βίντεο για τους αστέρες νετρονιων
hlios leukos
hlios leukos Πριν 5 μήνες
Παύλο θα κάνεις μια αναφορά για τα βίντεακια που διαρρεύσαν και αναγνώρισαν σαν ανθεκτικά η Π.Α τις Αμερικής με τα U.F.O που κινηγουν τα f35; ευχαριστώ!
Abraam Maur
Abraam Maur Πριν 5 μήνες
Οι επιστήμονες λεγανε ότι η μαύρη τρύπα μοιάζει με μάτι μέχρι που την είδαν να ανοιγοκλείνει
LastWh1spr
LastWh1spr Πριν 4 μήνες
poios epistimonas to eipe auto? o papa-giwrgis tis eklhssias tou xwrgiou?
Nestor Stavrakoudis
Nestor Stavrakoudis Πριν 5 μήνες
Φοβερό! Άρα μήπως βλέπουμε κάτι μοναδικό, που συνέβη πριν από 26000-27000 χρόνια, ή μήπως θα γίνει πολλές φορές;
Katerina Kontzali
Katerina Kontzali Πριν 5 μήνες
Βίντεο σχετικά με την φθινοπωρινή ισημερία!!!
kon filip
kon filip Πριν 5 μήνες
Thank you Dr. Do!!
Corpse Rapped
Corpse Rapped Πριν 5 μήνες
Very nice
yiannis blitz
yiannis blitz Πριν 5 μήνες
Καλησπερα ...Ελληνα ....Καρλ Σαγκαν.....θα ηθελα να αναφερεις την πρωτη σου προτιμηση αστρικου συστηματος που θα ηθελες να επισκεφτεις σιγουρα ξερεις πολλα ....και αν ο ανθρωπος θα μπορουσε να ταξιδεψει στο διαστημα με τη μεθοδο της κρυογενετικης .....!!!!!!!!!!!!!
Panos K
Panos K Πριν 5 μήνες
Μελετάμε τώρα , ένα γεγονός που έχει λήξει εδώ και 25.000 χρόνια ... Ακούγεται τόσο κουφό που δεν μπορώ να το επεξεργαστώ
Χαραλαμπος Στρογγυλος
ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΕ ΜΑΣ! Η μαυρη τρυπα, η γιγαντιαια αφησε ακτινοβολια και φως να της ξεφυγει; μαλιστα αυτη το εξεπεμψε; κατσε γιατι θα μας τρελανεται τωρα! Εσεις δεν λετε οτι οι μαυρες τρυπες τα ρουφανε ολα, το φως ακομα και τις αστροφυσικες ασυναρτησιες; Εγω ειπα οτι μαυρες τρυπες δεν υπαρχουν, αλλα αστρα εκπομπης ακτινων γαμα! Τωρα βεβαια εγω δεν ειμαι αστροφυσικος, ουτε μαθηματικος!
Χαραλαμπος Στρογγυλος
@Andreas Tsopanakis Εχω διαβασει αρκετα! 4 διαφορετικες υποθεσεις εχουν ειπωθει, για τον τροπο που οι μαυρες τρυπες εκπεμπουν ακτινοβολια γ! οι 2 απο αυτες, αντιβαινουν την θεωρια της σχετικοτητας της οποιας η ορθοτητα και η ισχυ εχει αποδειχθει πειραματικα πολλες φορες! Ειρωνευομαι με καθε δικαιωμα, οταν κατι ανυπαρκτο μεχρι στιγμης στην φυση, οπως οι μαυρες τρυπες, που προυποτειθενται προς το παρον μονο μαθηματικα, δηλαδη καθαρα ανθρωπινο κατασκευασμα συλλογισμων, αφου αυτα ειναι τα μαθηματικα, μια κοινη γλωσσα για να μιλαμε και να αποτυπωνουμε με γενικευμενα κατανοητο τροπο τις σχεσεις αλληλεπιδρασης της αντικειμενικης πραγματικοτητας, και οχι το αντιστροφο! Οταν λοιπον σε κατι τοσο υποθετικο, απαρατηρητο στο συμπαν, μου κοτσαρεις σαν ειδικος γνωστης, λες και πηγες με καποιον τροπο εκει και το ειδες με τα ματια σου, (τα οργανα παρατηρησης σου, οχι φωτογραφιες στατικων εικονων, το συμπαν κινειται ασταματητα) απο που εκπεμπεται η ακτινοβολια, η αντιδραση μου, ειναι σε πληροφορω υπια! Προχθες μολις διαβασα για δυο γαλαξιες, που η μαζικη τους περιεκτικοτητα απορειπτει την παπατζα της εξωτικης σκοτεινης υλης! Αντε λοιπον να μιλαμε σας επιστημονες για πραγματα που εχουμε παρατηρησει, και οχι υποθεσει! Αλλο ειναι να υποθετεις εξηγηση, νομο, μαθηματικη σχεση, ιδεατα πραγματα δηλαδη και τελειως αλλο και λαθος να υποθετεις πραγματικοτητα για να εξηγησεις φυσικα πραγματα και φαινομενα, που αιωνες τωρα οι φυση εχει αποδειξη οτι εχουν απλουστερες εξηγησεις! Επειδη μου αρεσει ο διαλογος ευχαριστως να συνεχισουμε! Τωρα παω να δω τον ηλιο απο το τηλεσκοποιο μου γιατι εδω ειχαμε συννεφιες και μου εχει λυψει η παρατηρηση!
Andreas Tsopanakis
Andreas Tsopanakis Πριν 3 μήνες
Χαραλαμπος Στρογγυλος το φως που έφτασε σε εμας οπως λεει στο βιντεο προέρχεται απο το δίσκο προσαύξησης ο οποίος κινείται σε τροχιά γύρω απο τη μαυρη τρύπα.η μαυρη τρύπα ρουφάει τα παντα στο σημειο ορίζοντα γεγονότων
Andreas Tsopanakis
Andreas Tsopanakis Πριν 3 μήνες
Χαραλαμπος Στρογγυλος η λάμψη εγινε εξω απο τον ορίζοντα γεγονότων της μαύρης τρύπας οποτε για αυτο δεν απορροφήθηκε το φως απο τη μαυρη τρύπα.επισης οταν ακους κατι το οποιο σου φαινεται παράξενο καλο θα ηταν να το ψάξεις λιγο καλυτερα και να διαβασεις για αυτο παρα να ειρωνευτείς.ευχαριστω!
Χαραλαμπος Στρογγυλος
@LastWh1spr Αφου οπως λες οι μαυρες τρυπες ρουφανε τα παντα, ακομα και το φως του οποιου τα σωματιδια, τα φωτονια, που ειναι τα μοναδικα σωματιδια στην γνωστη φυση χωρις μαζα, δηλαδη το δυσκολο για ρουφιγμα, ενω οτι εχει μαζα το χωνευουν κιολας, πως γινεται να εκπεμπουν ακτινοβολια γ χωρις να την ρουφουν; δηλαδη ρουφανε τα παντα εκτος απο γαμα ακτινοβολια που την εκπεμπουν! Αρα δεν ειναι μαυρες τριπες, αλλα αστρα ακτινοβολιας γαμα! Αρα τα μαθηματικα του Χεστινγκ για μοναδικοτητα, ειναι σαν το ιοτ των φανταστικων αριθμων! Για να μπορεσει η ακτινοβολια γαμα να ξεφυγει, εχουν ειπωθει τρεις θεωριες, ομως στην τελικη πρεπει να κινηθει με ταχυτητα μεγαλυτερη της C, αρα αν μιλησουμε για μαυρη τρυπα, η θεωριες του Αεινσταιν πανε περιπατο! Δεν νομιζω να εχεις τις γνωσεις να μου απαντησεις, αλλα ευχαριστως να ακουσω την αποψη σου, μονο γραψε μου στα Ελληνικα, διοτι τα γκρικ λικς με δυσκολευουν αφανταστα!
Χαραλαμπος Στρογγυλος
@LastWh1spr ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΜΜΙΑ;
Chris Tzagkas
Chris Tzagkas Πριν 5 μήνες
Τελειο!!!!!!!!!δεν εχω λογια !!!!!κανε βιντεο για την περιοχη 51
Τριαντάφυλλος Κοντίνος
Πριν λίγο καιρο έμαθα περίπου πως δημιουργειθηκε το φεγγάρι,έψαξα λίγο το Ίντερνετ αλλά τα σάιτ που βρήκα διαφέρουν λίγο στις πληροφορίες με αποτέλεσμα να με μπερδέψουν..αν μπορείς φτιάξε ένα βίντεο για το πώς δημιουργειθηκε το φεγγάρι, θεωρώ ότι σε πολλούς δεν περνάει καν από το μυαλό τους για το πώς έγινε..σε ευχαριστώ για όσα μας διδάσκεις
GNS SANTO
GNS SANTO Πριν 5 μήνες
Ο kepler 22b είναι αληθινός???
Βαγγελης Νικας
Βαγγελης Νικας Πριν 5 μήνες
Οταν λες=η μεγαλυτερη ποο εχει παρατηρηθει ΠΟΤΕ,πες μας,εδω και ποσα χρονια εχουμε τη δυνατοτητα να παρατηρουμε;;;Απεχθανομαι τις υπερβολες για να δημιουργουντε εντυπωσεις στο απερισκεπτο κοινο-τρομαρα τους-που ενδιαφερονται και για Αστρονομια.Οσο για τις πληροφοριες που μας εδωσες,τις συνοψιζω στο εξης: Μηπως το ενα,μηπως το αλλο,ΕΝΑ ΓΑ'Ι'ΔΑΡΟ ΜΕΓΑΛΟ...Περα απο ερωτησεις,μηδεν στο πηλικον.
δημητρης παπαδημητριου
θελουμε καινουργιο Q&A
EL_2012 HELLAS
EL_2012 HELLAS Πριν 5 μήνες
Δώσε βίντεο στον λαό σου! Είσαι το μοναδικό κανάλι που έχω βάλει ειδοποίηση όταν βγάζεις βίντεο, έχεις απόλυτα ενδιαφέρων θεματολογία.
lazaros lazou
lazaros lazou Πριν 5 μήνες
Αφού η έκλαμψη έγινε πριν από χιλιάδες χρόνια, γιατί ψάχνουμε την λύση σε φαινόμενα που συμβαίνουν τώρα?! Ότι ήταν αυτό που ευθύνεται για την έκλαμψη, μπορεί να μην υπάρχει πια. (κι αν υπάρχει ακόμα, ίσως θα έπρεπε να "τρέξουμε" τα μοντέλα προς τα πίσω για να δούμε την συγκεκριμένη στιγμή, τι θα μπορούσε να υπάρχει κοντά στην μαύρη τρύπα).
Emmanuel Paschos
Emmanuel Paschos Πριν 5 μήνες
A clear and correct presentation.
Taz Wild
Taz Wild Πριν 5 μήνες
θα ηθελα να δω να προσπαθεις να βαλεις μυαλο σε flat earthers, για κοιλη γη και ιστοριες
N҉O҉T҉I҉S҉ L
N҉O҉T҉I҉S҉ L Πριν 5 μήνες
επιτέλους το κανάλι έγινε verified και πολύ άργησε
PETROS VENIERIS
PETROS VENIERIS Πριν 5 μήνες
Μπράβο, μπράβο, μπράβο για την δουλειά σου!
Μανώλης Μπουλταδακης
Κύριε Παύλο θα μπορούσατε σε ένα μελλοντικό Βίντεο να μας εξηγήσετε τι είναι μια λευκή τρύπα είδα ένα βίντεο πρόσφατα και θα ήθελα πολύ να μου το εξηγήσετε καλύτερα και τι μπορεί να γίνει σε μία περίπτωση ένωση λευκής τρύπας και μαύρης
Kathrin K.
Kathrin K. Πριν 5 μήνες
Θα μπορουσες να κανεις βιντεο για τον kepler 452b? Η γενικως για τους πλανητες που εχουν ανακαλυφτει απο το τηλεσκοπιο Kepler? Για να μαθουμε κι εμεις περισσοτερα πραγματα.
MrPpetross
MrPpetross Πριν 5 μήνες
100 χιλιαδες προβολες! Να τις εκατομμυριοστησεις!
Maria Maria
Maria Maria Πριν 5 μήνες
Μ'αρέσει πάρα πολύ το ίντρο σου και το ουτρο σου μου φτιάχνει τη διάθεση αυτή η μουσικουλα 🎵🎼🎧😄😄😍😘💗👍👌👌
Marios Gr
Marios Gr Πριν 5 μήνες
Αν αυτή η έκλαμψη οφειλόταν σε μία τεράστια έκρηξη που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά και τη γη, η ενδεχόμενη καταστροφή θα μας έπλειτε ομοίως 26.000 χρόνια αργότερα ή πολύ πιο άμεσα;
Ariadni_ 2007
Ariadni_ 2007 Πριν 5 μήνες
ειναι το πρωτο βιντεο που βλεπω στο καναλι σου και---οπα οπα οπα.ΤΙ ΦΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ?!? Εσυ: I feel bullied ;-;
Επόμενο